ettdjupavandetag.blogg.se

Ettdjupavandetag, handlar mer eller mindre om mig, min vardag, hela livet. Här kan jag skriva av mig utan att något ska påverka mig, känslor, rädslor. Allt som finns i tanken. Texter & Bilder är personliga och skrivna av mig.

Mitt år 2014 =)

Publicerad 2014-12-31 12:04:00 i Allmänt,

Heeej, alla goa människor!:)

Nu tänker jag skriva här och sammanfatta hela mitt år 2014. Så ska vi ha tillbaka blickar, fast i en text utan bilder.

Jag började året med att gå på 2 förundersökningsmöten, för min fetmaoperation. Jag började med att träna för att gå ner dem dära 5-6 kg som jag skulle gå ner, för att fettlagret runt levern skulle minska. Det gick bra. Tog mig 3 veckor, och 1 vecka senare var det operation. Kan ju berätta för alla er som inte vet hur nervös jag var. Jag var otroligt nervös. Det finns nog inga ord som kan ge en bra bild på den känslan.
När operationen väl var gjord, så var det dags att ta tag i ett helt nytt liv, och vända kapitel och verkligen kämpa, kämpa för att kunna må så bra som möjligt, få mitt leende tillbaka och verkligen må psykiskt bra, låta huvudet hänga med. Operationen ägderum 2014-02-18. Samma vecka blev man inlagd för vätskebrist + näringsbrist. Man fick inte i sig någonting. Det må vara jobbigt. Men så var det.
Jag gick även på komvux, men jag kuggade i alla ämnena utom Matematiken, där fick jag ett E (G). Det var jag stolt över. Sen när hösten kom och efter¨man hade sommarjobbat. Så var det dags att ta tag i något helt annat.

Att bli klar undersköterska. Praktiken varade i 5 veckor. Jag klarade alla fem. Det var lärorikt och lärde mig något nytt hela tiden. Hur toppen är inte det? Plus, under tiden jag hade min praktik så sökte jag otroligt många arbeten och förstod inte varför ingen nappade.
Jag ringde bemanningen här i Lund, vi skulle träffas. Men hon skickade mig vidare till Hemvården och hon gjorde helt rätt. Jag trivs. Jag har ett jobb. Jag har en utbildning. Jag är lycklig.


På jobbet finns helt underbara människor, dem man hjälper och dem man sammarbetar med. Man får visa framfötterna på ett helt annat sätt. Vet du hur underbart det är? Jag tycker om mitt arbete.
Fast jag har ochså träffat en ny vän. Vi ser varandra varje dag och har umgåtts 2 gånger.
Även om det är en grabb, så är det en mini version av mig fast mer smartare och intelligentare, hur det nu går till! Men vi är sjukt lika, kan avsluta varandras meningar.
Men det är så det ska vara...

Jag trivs inom hemvården, här kan jag stanna några år. Ooohja!
Det bästa är att någon får mig alltid att lee, oavsett hur min dag är så ler jag. Visst är det riiktigt härligt att känna glädje. Och när jag kommer hem så kan jag sprida den glädjen vidare och så går det runt i en cirkel. Så underbart.

När det kommer till det negativa så har mitt år inte bara varit positivt. Det har funnit negativa saker med.
Människor i ens närhet (generellt) har tagit sina sista andetag mot en annan värld. Man har tappat kontakten med många människor. Man har gråtit, skrattat, fält en och annan glädjetår , blivit moster och verkligen otroligt nog kämpat med sig själv - vilket kommer bli en fortsättning på 2015.
Men allt detta som ändå hänt. Har fått mycket gott med sig ochså.
Allt har inte bara varit drama, för den man gråtit för som sårat en , har ochså gjort en glad och man förstår då vad kärlek innebär. Skrattat väldigt mycket för att någon slängt ur sig en och annan kommentar.
Dem dära glädjetåren är för att jag blivit moster, den känslan är obeskrvilig. Älskar den grabben :D.

Men då kanske ni alla undrar. Du har ju redan gjort allt det där 2014 vad händer 2015. Hur börjar man det året?

Jo, börjar året med att fira 3 år med min sambo och pojkvän ( kommer ett annat inlägg). Och att man börjar året med att jobba!:) Wiihu


Tack för du tog dig tid att läsa. Uppskattas.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela